Phuket Townin viikonloppumarkkinat

Phuket Town ja ruokaa iltamarkkinoilla

Phuket Townin iltamarkkinat

Suurin osa matkailijoista suuntaavat Phukettiin rantalomalle – Kata, Karon sekä Patong Beach ovat varmastikin suosituimmat kohteet, Bantaon ja Kamalan resortteja unohtamatta. Moni lomailija unohtaa merenkiilto silmissään lisätä Phuket Townin omaan matkasuunnitelmaansa. Phuket Town on koko Phuketin saaren keskus ja on onnistunut turismista huolimatta säilyttämään maakuntachrminsa sekä sino-colonial peräisen arkkitehtuurin. Alue on erittäin kaunis ja mielenkiintoinen kohde kaupunkikierrokselle.

Yksi Phuketin parhaista edullisemmista ostos- sekä ruokapaikoista löytyy myös Phuket Townista: Phuket Naka Weekend Market (tunnetaan myös nimillä Talad Tai Rot or Chao Fah Market). Viikonloppumarkkinat alkavat lauantaina ja sunnuntaina n. 16-16.30 ja jatkuvat yli 22 illalla. Markkinat ovat täynnä vaatteita, kenkiä, meikkejä, elektroniikkaa, koruja, matkamuistoja, ruokaa, juomaa sekä joskus jopa lemmikkejä. Täällä voi helposti viettää tunteja kierrellen ja tuhlaten lukuisia ”lomatonneja”. Kaikissa tuotteissa on paljon tinkimisvaraa ja koskaan ei kannata hyväksyä ensimmäistä hintatarjousta. Markkinat ovat täysin katettu alue, joten pieni vesisadekaan ei haittaa. Ruokakojuja sekä katuravintoloita on paljon ja suosittelemme maistelemaan rohkeasti erilaisia Thaimaalaisia makuja. Suu kuivana ei markkinoita tarvitse kierrellä, vaan kalja- sekä mojitokojuja löytyy monelta kulmalta. Markkinoiden alkupäässä on myös ”the waiting bar”, joka soveltuu vaikkapa seurueen miespoppoolle erinomaisesti ostosajan odottelupaikaksi.

Phuket Townin ja iltamarkkinoiden kylkiäisinä kannattaa ehdottomasti käydä Big Buddhalla Chalongissa. Suurin osa takseista ajaa Buddhan käänteen ohi ja pieni pysähdys vuoren huipulla ei maksa paljoa lisää. Isolta Buddhalta on koko Phuketin yli huikeat panoraamanäkymät, lempiaikani täällä käymiselle on ehdottomasti auringonlasku. Muistakaa vain ottaa huomioon pukeutua kunnioittavasti, naisilla tulee olla polvet ja hartiat peitettynä. Jos päällä on jotakin kevyempää, on paikan päällä mahdollista saada huiveja lainaan vierailuajaksi.

Tässäpä erinomainen iltaohjelma jollekin Phuketin loman viikonlopulle: ensin kello kuudeksi Big Buddhalle ihailemaan auringonlaskua ja siitä suoraan iltamarkkinoille!

-Roosa


Du kanske också gillar View all